08:21 / E Shtunë, 14 Prill 2018

Sulmi nA� Siri a�� deklarohet NATO

Sekretari i pA�rgjithshA�m i NATO-s Jens Stoltenberg, ka mbA�shtetur aksionin ushtarak nA� Siri, tA� ndA�rmarrA� nga SHBA, Franca dhe Britania e Madhe.

PA�rmes njA� komunikatA� dA�rguar mediave, aleanca veri-atlantike ka shprehur qA�ndrimin se ky veprim do tA� zvogA�lojA� mundA�sinA� e regjimit pA�r sulme tA� tjera kimike mbi sirianA�t.

NATO vazhdimisht ka dA�nuar pA�rdorimin e armA�ve kimike si njA� shkelje tA� qartA� marrA�veshjeve dhe rregullave ndA�rkombA�tare.

a�?NATO e konsideron pA�rdorimin e armA�ve kimike si njA� kA�rcA�nim pA�r paqen dhe sigurinA� botA�rore, dhe beson se A�shtA� jetike qA� tA� mbrohet konventa pA�r armA�t kimike. Ajo bA�n thirrje pA�r njA� pA�rgjigje tA� pA�rbashkA�t dhe efektive tA� bashkA�sisA� ndA�rkombA�tarea�?, thuhet nA� kumtesA�.

Ndryshe, mA� poshtA� keni pamje tA�A� sulmit ushtarak nA� Siri./Indeksonline/

Temat: