13:46 / E Hënë, 15 Prill 2019

“Syri dembel” i djalit rezulton të jetë një shenjë e një tumori të rrallë dhe terminal të trurit

Charlie Stephenson, nëntë vjeç nuk tregoi simptoma të tjera dhe prindërit e tij Toni dhe Soeli Stephenson dyshuan se ai kishte nevojë vetëm për syze korrigjuese.

Por bota e çiftit u rrëzua në shkurt të këtij viti kur Charlie u diagnostikua me ilomën e rrallë difuzive pontine të brendshme(DIPG).

Mjekët kanë thënë se ai ka nëntë deri në 12 muaj për të jetuar, sepse tumori është i paoperueshëm, duke lënë z. Dhe znj.Stephenson të ndjehen ‘bosh’.

Për disa muaj, Charlie do të humbasë shikimin, komunikimin dhe koordinimin e  tij kur tumori rritet dhe shtyn nervat vendimtarë.

Familja tani shpreson të mbledhë  £125,000 për një trajtim që mund të ndihmojë në zgjatjen e jetës së Charlie për disa muaj të tjerë.