11:19 / E Mërkurë, 29 Janar 2020

Takimi parë i Glaukut si kryeparlamentar, në Bruksel!

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Glauk Konjufca i është bashkuar takimit me kryetarët e kuvendeve të Ballkanit Perëndimor që është mbajtur në Bruksel, me ftesë të David Sassolit.

Në këtë takim morën pjesë përfaqësues të shteteve të Ballkanit Perëndimor, përfshirë; Gramoz Ruçi, Talat Xhaferi…

Kryetari i PE-së, David Sassoli pas takimit deklaroi se janë riafirmuar bindjen e tyre të fortë se Ballkani Perëndimor dhe Bashkimi Evropian ndajnë një fat të përbashkët.

“Ne besojmë me vendosmëri se zgjerimi do të sjellë dobi për njerëzit e rajonit dhe vendet anëtare të BE-së dhe se mund të sjellë pajtim shumë të nevojshëm në lagje. Tani, ne duhet të sigurohemi që kjo vullnet politik përkthehet në veprim”, është shprehur ai.