12:09 / E Enjte, 18 Prill 2019

“Të jesh dado e bukur, nuk do të thotë se dua bashkëshortin tënd”

Në një botë ku stereotipet dhe gjykimet janë të njohura dhe të shpeshta, është një turp i tmerrshëm që ylli i muzikës amerikane, Jana Kramer, ka bërë një zgjidhje të ndërgjegjshme për të bërë pikërisht këtë duke zgjedhur të mos punësojë një dado ‘atraktive’.

Si një dado, instinkti im i parë ishte për fëmijët e tyre.

Marrja e një dado të duhur, një që do të mbështesë, kujdeset dhe mbajë fëmijët të sigurt, është një vendim i madh. Për të lejuar që çështjet e tyre si një çift  të diktojnë se kë të punësojnë, ka potencial të ndikojë keq tek fëmijët.

Kramer mund të vendosë kundër një dado të mrekullueshme, për shkak të fytyrës së saj tërheqëse, në vend të kësaj të punësojë një dado të cilën është e lumtur të jetë rreth burrit të saj-edhe pse ajo mund të jetë e paaftë dhe e pasigurt në punë, transmeton Indeksonline.

Metro ka shtuar tutje se prioritet duhet të jetë ai që është më i kualifikuar për t’u kujdesur për fëmijët nëse ato janë tërheqëse apo jo.

“Kur fillova karrierën time në moshën 23 vjeçare, u bëra një ditë moderne. Puna ime  parë ishte me një familje të bukur. Pasi parkova makinën, tek dera u shfaq një fytyrë tjetër përballë meje. Ishte nëna e fëmijëve, e cila tha se jam edhe më e bukur se në fotografi”, tha Marry Poppins.

Ajo shtoi se i erdhi turp, pasi nuk e konsideron veten shumë të bukur, as modele dhe as nuk di të konturohet madje.

“Për fat të mirë në këtë rast, fytyra ime nuk ndikoi në marrjen e vendit të punës. Nëna e pa si isha me fëmijët e saj, se si jam në punën time dhe i njohu aftësitë dhe atributet e mia. Unë kisha një marrëdhënie të bukur me familjen dhe burri i saj nuk pati ndonjë shikim ndryshe në drejtim timin. Por që atëherë unë kam pasur një familje që thanë se jam e përshtatshme për ta”,shtoi ajo.

Shumë vajza kanë thënë se vetë fakti se janë të bukura, nuk do të thotë se nuk mund të jenë dado të mira dhe të kujdesshme.

“Kjo gjë nuk na bën të paaftë, apo me rrezik për fëmijët ose për ndonjë problem të mundshëm në martesë. Unë kurrë nuk do të rrezikoja asgjë që mund të përfundoje karrierën time, ose të thyeja një familje”./Indeksonline/