23:52 / E Diele, 11 Nëntor 2018 / indeksADMonline

Të kesh një motër iu bën më të lumtur dhe optimist

Hulumtimet nga Universiteti De Montfont dhe Universiteti Ulster pretendojnë se të paturit e një motre ju bën më të lumtur dhe më optimistë.

Studimi intervistoi 571 të rinj të moshave 17 deri në 25 vjeç për jetën e tyre dhe zbuloi se ata që u rritën me motra kishin më shumë gjasa të ishin të lumtur, përcjellë Indeksonline.

Pjesëmarrësit plotësuan pyetësor psikologjik të përdorur për të vlerësuar një sërë çështjesh, duke përfshirë shëndetin mendor dhe një pikëpamje pozitive.

Ajo rezulton se motrat inkurajojnë vëllezërit e motrat e tyre të jenë më të hapur dhe komunikues për ndjenjat e tyre, gjë që promovon shëndet të mirë mendor, studiuesit besojnë./Indeksonline/