22:52 / E Mërkurë, 22 Janar 2020

Të paralizuara e të verbëruara- këto janë disa nga dëmet që gratë i kanë pësuar pas ndërhyrjeve me mbushës të ndryshëm!

Shumë femra janë të pakënaqura me pamjen e tyre, andaj edhe dëshirojnë të bëjën ndryshime duke realizuar ndërhyrje të ndryshme kozmetike.

Të paralizuara, verbëruara dhe të infektuara- këto janë vetëm disa nga dëmet e shumta të gratë britanike i kanë pësuar pas ndërhyrje me mbushësit e ndryshëm.

Problemi kryesor është se nuk ka rregullore apo legjislacion rreth mbushësve dermatologjik në Mbretërinë e Bashkuar – domethënë çdo njeri mund të kryejnë procedurën delikate.

Duhet të bëni vetëm disa kërkime në Instagram për t’u ‘bombarduar’ nga paketat e trajtimit kozmetik, shumë prej të cilave ofrohen nga praktikuesit ‘kauboj’ që kanë një trajnim jo professional.

Ankesat në lidhje me mbushësit e lëkurës janë dyfishuar, që bëhen kryesisht nga njerëz të zakonshëm me trajnime të pamjaftueshme.

 The problems with fillers extend further than the physical complications (stock image)

“Unë jam i vetëdijshëm për pacientët të cilët kanë përfunduar në spital me sepsë dhe rreth 200 gra kanë mbetur të verbëruara pas mbushjes së administruar keq. Dhe nuk është vetëm shëndeti fizik i viktimave që kanë pësuar lëndime. Shumë janë ankuar në lidhje me taksat për mirëqenien e tyre mendore pasi humbasin punë dhe nuk ishin në gjendje të kujdeseshin për fëmijët e tyre pas ditëve të humbura”, ka thënë doktori Christian Jessen. /Indeksonline/