10:21 / E Premte, 28 Shtator 2018

Testimi i Facebook lejon përdoruesit të shtojnë këngë në foto dhe video

Pasi të keni zgjedhur çfarë muzike do të përdorni, Facebook do të ngarkojë këngën, duke ju dhënë një mënyrë për të zgjedhur se cila pjesë e melodisë do të përdoret.

Duke filluar nga java e ardhshme, disa përdorues në Facebook do të shohin mundësinë për të shtuar këngë në fotot e tyre dhe postimet video. Rrjeti social përmendi së pari se është duke punuar në një veçori që do t’ju lejojë të shtoni një fonogram të përshtatshëm për postimet tuaja kur njoftoi Lip Sync Live.

Në atë kohë, megjithëse opsioni duhej të ishte ekskluziv për Historitë, platforma ka vendosur ta zgjerojë dhe tani do të testojë veçoritë në Stories dhe News Feed.

Ja se si do të funksionojë: ngarkoni një foto / video ose merrni një nëpërmjet kameras së Facebook, trokitni lehtë mbi ikonën e afisheve dhe zgjidhni afishe muzikore për të nxjerrë në pah listën e këngëve që mund të zgjidhni.

Pasi të keni zgjedhur çfarë muzike do të përdorni, Facebook do të ngarkojë këngën, duke ju dhënë një mënyrë për të zgjedhur se cila pjesë e melodisë do të përdoret.

Miqtë tuaj do të shohin pastaj titullin e këngës dhe artistin e saj në një afishe në postin tuaj. Rrjeti social u bashkua me industrinë e muzikës për të bërë Lip Sync Live dhe aftësinë për të shtuar muzikë, kjo tregon se Facebook planifikon të përdorë mirë atë partneritet dhe të zgjerojë ofertat e lidhura me muzikën.

Do të jetë në dispozicion vetëm për një numër të vogël përdoruesish për momentin, por që kur Facebook po teston tiparin globalisht, do të thotë se keni një shans për ta marrë.