75 Mall Live Search
10:38 / E Premte, 06 Tetor 2017 / indeksADMonline

Thaçi zhvillon takim me udhëheqësit e NDI-të

Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi ka pritur sot në takim presidentin e Institutit Nacional Demokratik (NDI), Kenneth Wollack të shoqëruar nga drejtori për Evropën Qendrore dhe Lindore, Robert Benjamin dhe drejtori për Kosovë, Alexander Chavarria.

Presidenti Thaçi ka falënderuar udhëheqësit e NDI-të, për mbështetjen që ata i kanë dhënë zhvillimit të demokracisë në Kosovë.

Presidenti ka shtuar se mbështetja e NDI-të ka qenë e rëndësishme jo vetëm në krijimin e institucioneve, por edhe në krijimin e një kulture dhe vetëdije për të drejtat demokratike në Kosovë.

Nga ana tjetër, presidenti i NDI-t, Kenneth Wollack ka thënë se ky Institut do të vazhdojë mbështetjen në forcimin e mëtejmë të institucioneve demokratike në Kosovë, përmes projekteve të ndryshme.

Presidenti ka kërkuar nga NDI që krahas mbështetjes për institucionet të vazhdojë edhe mbështetja për shoqërinë civile, si shtyllë kryesore e zhvillimit të demokracisë në shoqërinë tonë./AktivPress