10:37 / E Martë, 27 Shkurt 2024 / AR

“Treni fantazmë” udhëton rreth 70 kilometra pa shofer

Një tren ka udhëtuar rreth 70 kilometra pa shofer.

Treni i mallrave kaloi me shpejtësi në pesë stacione dhe u filmua duke kaluar nëpër një stacion më 25 shkurt. Treni u nis nga Kathua, Indi, i destinuar për në Hoshiarpur, por kur u ndal për një ndryshim të ekuipazhit, kaloi në shina të tjera dhe rriti shpejtësinë.

Si shoferi ashtu edhe asistenti kishin zbritur kur treni u nis përpara se të ndalohej nga stafi i hekurudhave indiane.

Edhe pse askush nuk u lëndua, incidenti ka ngjallur shqetësime për sigurinë, sepse rreziku u shmang vetëm kur blloqe druri u vendosën në pistën përpara saj, shkruan metro.co.uk.

Blloqet prej druri përfundimisht arritën të ngadalësonin trenin dhe ta ndalonin plotësisht.

Zyrtarët mbyllën vendkalimet hekurudhore që ndodheshin në rrugën e saj dhe kabllot ajrore të hekurudhës u prenë.

Ata po hetojnë çdo gabim sigurie për të shmangur një incident të ngjashëm. Në një deklaratë thuhet: “Arsyeja e saktë e incidentit ende nuk është përcaktuar”.

Story from Jam Press (Runaway Train) Pictured: Video grab of the train travelling without a driver. VIDEO: Runaway train travels 45 miles without driver A runaway train has travelled nearly 45 miles along the tracks without any drivers. The 53-wagon locomotive was carrying diesel goods and stone chips at the time. The train was due to leave Kathua in the Indian region of Jammu and Kashmir bound for Hoshiarpur in Punjab State, about 84 miles away. After the diesel locomotive stopped in Kathua for a crew change, it reportedly rolled down a slope on the Jammu-Jalandhar line and gathered speed. The driver and assistant had both disembarked when the train set off along the tracks on the morning of 25 February. The locomotive then travelled over 43.5 miles (70 km) before being stopped by Indian Railways staff. It reportedly hit speeds of nearly 62mph (100kph) and passed through five train stations. Footage shows the train whizzing past several stations at high speed. An Indian Railways spokesperson said: ???The train was stopped after a railway official placed wood blocks on the tracks to stop it.??? The locomotive was stopped on a steep incline near the Unchi Bassi railway station in Punjab. No one was injured by the runaway train and no property was reported as damaged. The authorities said they are investigating what happened after the train stopped at Kathua to ensure that a similar incident does not take place in the future. ENDS This article features on What's the Jam. EDITOR'S NOTES: Video Usage Licence:(PROFESSIONAL PARTNER) We have obtained this material from a professional partner for use by our news media clients (company press release / other media agency). Video Restrictions: None.