11:12 / E Shtunë, 20 Janar 2018 / indeksADMonline

Tri zakone që zgjasin jetën tuaj për 7 vjet

Studimi i ri ka të bëjë me një mënyrë jetese të shëndetshme. Për herë të parë, shkencëtarët kanë lidhur tri gjëra – mos pirja e duhanit, duke mbajtur peshën normale dhe konsumimin e moderuar të alkoolit – me shtatë vite shtesë të jetës.

Hulumtimi u botua në revistën e Çështjeve Shëndetësore dhe autorët e tij shpresojnë se gjetjet e tyre do t’i ftojnë njerëzit të ndryshojnë sjelljet e sëmura të sjelljes.

Për të shqyrtuar efektet e sjelljeve të veçanta shëndetësore mbi jetëgjatësinë, hulumtuesit në Universitetin e Miçiganit dhe Institutin Max Plenk për Demografike Kërkime në Gjermani analizuan të dhënat e mbi 14.000 amerikanëve.

“Ky zbulim ka implikime jo vetëm për individët dhe familjet e tyre, por edhe për sistemin shëndetësor në tërësi”, tha udhëheqësi i studimit Nel Mehta nga Universiteti i Miçiganit./Indeksonline/