17:11 / E Enjte, 23 Mars 2023 / L K

Turqia ratifikon anëtarësimin e Finlandës në NATO

Komiteti i Punëve të Jashtme i Parlamentit Turk ka miratuar një projektligj që ratifikon ofertën e Finlandës për t’u anëtarësuar në NATO.

Projektligji duhet ende të miratohet nga asambleja e përgjithshme e parlamentit.

Suedia, e cila aplikoi për t’u bashkuar me bllokun njëkohësisht me Finlandën, ende nuk është miratuar nga Turqia.

Aplikimet për NATO të Helsinkit dhe Stokholmit u pranuan njëkohësisht në një samit të NATO-s në qershor, por ofertat duhet të ratifikohen nga të 30 anëtarët e aleancës dhe vetëm Turqia dhe Hungaria kanë mbetur pa i ratifikuar.