18:12 / E Enjte, 21 Dhjetor 2017 / indeksADMonline

U dëshpërua me doktorët e spitalit, vendos të lind në shtëpi veç me ndihmën e bashkëshortit (Foto 16+)

Një grua amerikane vite më parë u dëshpërua me punonjësit e spitalit, kjo pasi që kishte komplikime të shumta derisa lindi fëmiun e saj të parë.

Përvoja e hidhur që përjetoi Marissa Heckel, shtyu atë që në shtatëzëninë e dytë ajo të marr një vendim të vështirë, shkruan Indeksonline.

“Kanë kaluar pesë ditë që kur unë kam lindur djalin tim pa ndihmën e askujt. Tre vite më parë unë kam lindur vajzën time në një spital që kryen shërbime pa pagesë, dhe pas një përvoje të tmerrshme unë vendosa që të lind djalin tim në shtëpi. Burri im më mbështeti në këtë çështje dhe e respektoi idenë time”, ka treguar Marissa Heckel.

Ajo thotë se me këtë veprim ka dashur t’ua bëjë me dije të tjerve se është perëndia ai që çdo trupi i ka dhënë fuqi për të lindur, dhe se spitalet nuk janë gjithmonë zgjidhja e duhur.

“Kur më filluan dhimbjet burri im më qëndroi pranë, dhe kjo gjë ishte vërtetë romantike, dhe dhimbja ishte e përkohshme ani pse unë  bëjë shumë zhurmë nga dhimbjet që i ndjeja”, ka thënë ajo.

“Kur më shpërthyen ujërat u përpoqa të qëndroja në shtrat, por ndihesha shumë e “pa natyrshme” dhe i thash burrit të më dërgojë në banjo. Ai ishte i brengosur por unë e ndieja se ai kishte shtyrë kokën, dhe më në fund burri im më tha se po e shihte kokën e fëmiut gjë e cila më inkurajoi të vazhdoja.

Diku gjatë periudhës time uji u përplas mbi shtratin tonë. Pesë herë të ndryshme. Kur e ndjeva dëshirën për të nxitur, unë u përpoqa të qëndroja në shtrat, por ndihesha shumë shumë “e panatyrshme” për mua. I thashë burrit tim për kërkesën time për të shtyrë dhe kërkuar ndihmë për tualetin. E lash trupin tim të bëjë shtyrjen. Unë vetëm u ula në tualet. Burri im ishte i brengosur që unë do të isha duke e shtyrë shumë kohë kështu që unë duhej ta siguroja atë në mes të kontraktimeve që unë mund të ndjeva kokën e tij duke zbritur (fillimi i unazës së zjarrit). Më në fund burri im tha se mund ta shihte kokën. Ai më inkurajoi që të vazhdoja. Ai gjithashtu shprehu shqetësimin se djali ynë do të godiste kokën në tualet ose do të binte (haha). Placenta ime u dorëzua pas rreth njëzet minutave. Pra, nëse keni frikë ose mendoni se nuk mund ta bëni atë, mos dyshoni se mundeni! Mos keni frikë, trupat tanë janë bërë për këtë!