16:40 / E Mërkurë, 25 Prill 2018 / indeksADMonline

U prenë flokët të pastrehëve, i bën të duken ndryshe (Foto)

Një organizatë e pabesueshme e vullnetarëve të udhëhequr nga një person i varfër i rikuperuar po shkon duke nxitur njerëzit e pastrehë të ulën dhe t’i rregullojnë flokët e tyre.

Floktar, Steëard Roberts, 56 vjeç, di shumë mirë çështjet që përballen njerëzit  e pa strehë.

Pra, në vitin 2014, ai filloi të bënte një ndryshim. Zbriti në Ushtrinë e Shpëtimit në Romfort, duke sjellë gërshërët et ij, dhe ofroi shkurtim të flokëve për këdo që ishte duke pritur në linjë për këtë, transmeton Indeksonline.

Pas një seance të suksesshme,  strehimore të tjera filluan të kërkonin që Steëart të vinte dhe të bëntë të njëjtën gjë për klientët e tyre.

Tani ka 300 vullnetarë që punojnë në 45 vende të Britanisë së Madhe dhe së bashku, ‘Haircuts4Homeless’ ka lëshuar mbi 35 mijë rregullime flokësh pa pagesë për pjerrësi të përafërt në të gjithë vendin.

Vitin, e kaluar Steëart fitoi një grant prej 46 mijë dollarësh nga Lotaria Kombëtarë për të blerë pajisje dhe për të hapur vende të tjera./Indeksonline/