16:39 / E Hënë, 15 Prill 2024 / LB

UBT – lider i arsimit të lartë privat në Kosovë për kërkime shkencore sipas National H-index Ranking

UBT vazhdon të jetë lider i arsimit të lartë privat në Kosovë dhe rajon, në fushën e kërkimeve shkencore, sipas Renditjes Kombëtare të H-indeksit (National H-index Ranking) të Kosovës për tremujorin e dytë të vitit 2024.

UBT është një prej institucioneve kryesore që kontribuojnë në zhvillimin e njohurive shkencore në vend.

Rektori i UBT-së, Prof. Dr. Edmond Hajrizi ka thënë se kjo renditje tregon përkushtimin e UBT-së në promovimin e shkencës dhe kërkimit shkencor në vend dhe përtej tij. Ai shtoi se UBT është vendi ku talenti dhe inovacioni takohen, duke krijuar një mjedis të përshtatshëm për zhvillimin e kërkimeve shkencore.

“Në UBT, ne jemi të përkushtuar të krijojmë një mjedis ku talenti dhe inovacioni takohen për të promovuar shkencën dhe kulturën e kërkimit. Renditja e lartë në Renditjen Kombëtare të H-indeksit të Kosovës është dëshmi e qartë e angazhimit tonë të përhershëm në përparimin e dijes dhe shkencës në vend dhe përtej tij”, ka thënë Hajrizi.

UBT vazhdon të jetë një pikë referimi për cilësinë dhe qëndrueshmërinë e kërkimeve shkencore në Kosovë, duke dhënë një kontribut të rëndësishëm në caktimin e prioriteteve për zhvillimin e kërkimeve në vend.

Ky sukses i UBT-së në renditjen e H-indeksit të Kosovës shërben si një shembull frymëzues për të gjithë komunitetin kërkimor në Kosovë dhe përtej tij.