13:41 / E Martë, 25 Shtator 2018

Ushqimet që luftojnë kancerin

Për të shmangur sëmundjet malinje, është mirë të keni një jetë të shëndetshme. Ushqimi i shëndetshëm është një nga mënyrat për të mbrojtur nga sëmundjet e rënda.

Këto janë disa nga ushqimet që luftojnë kancerin.

Trofta

Përmban acide yndyrore omega 3 që mund të parandalojnë proceset inflamatore që çojnë në formimin dhe përhapjen e kancerit.

Bullgur

Përmban shumë fibra. Futni drithërat në trupin tuaj dhe zvogëloni rrezikun e kancerit. Ju mund ta përdorni atë si një shtojcë për troftën. Vendoseni në sallatë.

Fasule të bardha

Sipas Institutit Amerikan të Kërkimeve të Kancerit, çdo 10 g fibra (1/2 filxhan fasule të bardha) që hahen çdo ditë zvogëlon rrezikun e kancerit të zorrës së trashë me 11%.

Fara kungulli

Përmbajnë shumë vitaminë E dhe mund të jenë një parandalim i shkëlqyer kundër kancerit të prostatës.