17:05 / E Enjte, 16 Nëntor 2017 / indeksADMonline

Ushqimet që shkaktojnë kancerin!

Janë disa  ushqime që shkaktojnë   kancerin  por të cilat  nuk dëshironi të dëgjoni! Por e vërteta është e vërteta. Në botën e sotme ne  po i ngarkojmë trupat tanë me kimikate kanceroze, duhan dhe substanca të tjera kancerogjene. Dhe pikërisht këto i marrim në organizëm  më së shumti përmes ushqimeve që ne konsumojmë,transmeton Indeksonline.

1. Vajrat e hidrogjenizuara
Vajrat e hidrogjenizuara gjenden në të gjitha llojet e ushqimit. Të tilla si ushqimi i para-paketuar, ushqimi i shpejtë dhe margarina. Këto vajra dikur ishin vajra bimore, por pastaj u përpunuan dhe u transformuan në yndyra . Është këshilluar shume  se yndyra të tilla shkaktojnë një shumëllojshmëri të kancerit në organizmin tonë.

2. Kokoshka

Përveç faktit se kokrra të përpunuara mund të përmbajnë vajra të hidrogjenuara, kokoshka ë bëra në  mikrovalë është thënë se  shkaktojnë kancer. Gjegjësisht, kanceri të mushkërive. Është thënë se ka një element kimik në brendësi të qeses së kokoshkave që mund të bëj dëm të madh në  sistemin tonë dhe të bëhet kancerogjene.

3. Mishi i drekës

Mishi i përpunuar i drekës është i ngarkuar të gjitha llojet e substancave të dëmshme. Për fillim, kafsha mund të ishte ushqyer me pesticide ose me ushqime aditive,që  nuk janë të shëndetshme për organizmin tonë. Por më shume  se sa kjo  na dëmtojnë, nitratet(elemente kimike) që përdoren për të ruajtur mishin.

4. Hot Dogs (salsiçet)

Ashtu si mishi i drekës, hot dog-at përmbajnë të gjitha llojet e përbërësve që shkaktojn kancerin. Ashtu si mishi i drekës, salsiçet  gjithashtu përmbajnë fosfat natriumi i cili është një vrasës i njohur. Për këtë,tregohet që mbi 34,000 njerëz vdesin çdo vit për shkak të procedurës së përpunuar të fosfatit të natriumit.

5. Buka e bardhë

Mielli i bardhë është më shumë  i “zbukuruar”. Mielli i bardhë merr disa përbërës të miellit të dobishëm dhe i zbardh, i përforcon dhe i përpunon ata përbërës  deri sa të mos dallohen që janë përpunuar. Për atë bukët të cilat i blejmë janë edhe të fryra më shumë se që përmbajnë  miell.

6. Mishi i kuq

Mishi i kuq shpesh është i tymosur, i përpunuara dhe i kripur deri në pikën e rrezikut. Shpesh janë shtuar  edhe konservues  për të mbajtur  disi të freskët. Është zbuluar se mu nd të dëmtojë rreshtin në zorrës së trashë dhe të shkaktojë kancer të lidhur. Në të njëjtën anë , njerëzit që hanë shumë mish të kuq hanë më pak perime  luftojnë  më shumë  kancerin.

7. Pijet e gazuara dhe ëmbëlsirat

Sheqeri është i dëmshëm. Por nuk është glukoza(sheqeri) që është  gjetur në përbërjen e frutave, por sheqernat e bardha që janë përpunuara janë të rënda për organizmin tonë. Kanceri e “do” sheqerim dhe tumoret ushqehen prej saj! Sa më shumë konsumim i sheqerit të përpunuara, “aq më mirë” për qelizat e kancerit.

8. Peshqit e kultivuar

Shumica e peshqve të kultivuar janë të ngarkuar me antibiotikë, pesticide dhe kimikate çnjerëzore. Ngrënia e peshkut të freskët mund të bëjë mrekulli për trupin tuaj, por shtoni ruajtës dhe aditivë dhe do t’i ktheni të gjitha përfitimet e tij natyrore në dëm të organizmit. Përveç kësaj, peshkimi është kënaqësi, duhet ta provoni!

9. Ushqimet e konservuara

Fajtori më i madh me ushqime të konservuara është BPA. Element kimik i përdorur në kuti dhe shishe I cili është  i lidhur fort me kancerin, veçanërisht me kancerin e gjirit. Prodhuesit argumentojnë rreziqet, por shumica e provave vijnë nga organizatat jofitimprurëse.

10. Alkooli

Është një fakt i njohur se pirja e alkoolit vjen me rreziqet e saj. Por kanceri nuk është zakonisht në atë listë. Megjithatë, hulumtimi i gjerë ka argumentuar se alkooli lidhet me disa kancere. Edhe pse jo  të gjitha,disa  lidhen me kancerin, rreth 3.5% e vdekjeve në SHBA janë të lidhura me alkoolin./Indeksonline/