07:55 / E Hënë, 30 Mars 2020 / indeksADMonline

Ushtrime joga të cilat mundeni t’i bëni edhe në shtëpi

Disa minuta në ditë për imunitet më të fuqishëm – ushtrimet joga të cilat gjatë epidemisë së virusit mund t’i bëni në shtëpi!

Aktiviteti fizik është kyç për shëndet dhe sistem të fuqishëm të imunitetit, ndërkaq gjatë kohës së epidemisë së virusit rekomandohen ushtrime të matura dhe konsumim ushqimi të shëndetshëm, transmeton Telegrafi.

Joga ka përparësi të shumta për shëndetin tonë, nga mbajtja e shëndetshme e organeve të brendshme deri te dendësia e eshtrave, fleksibilitetit të eshtrave, shëndeti i zemrës dhe shtypja e gjakut, si edhe mbajtja e peshës trupore.

Nëse gjatë epidemisë së virusit punoni nga shtëpia, është me rëndësi që të jeni aktivë.

Në këtë trening joge ju presin:

– goditje të lehta në timusin e gjëndrave në mënyrë që të forcohet sistemi i imunitetit

– pozicionet të cilat aktivizojnë zonën në të cilën janë nyjat limfatike: fyti/qafa (shtrëngimi i qafës), nënsqetulla (supet) dhe zonat e gilcave (hapëset e kërdhokullave/shtrirja.

Shikoni udhëzimin në video-xhirim!

Të fundit