16:17 / E Shtunë, 17 Prill 2021 / A K

Vdiq Richard Parry-Jones, inxhinieri i disa prej modeleve më të mira të Fordit

Richard Parry-Jones, shefi i zhvillimit të produktit në Uells i cili ndihmoi në transformimin e Ford Motor Co. në vitet 1990 dhe në fillim të viteve 2000, vdiq të premten. Ai ishte 69 vjeç.

Parry-Jones u përfshi në një aksident në fermën e tij në Uells, sipas raporteve të mediave britanike.

Në karrierën e tij 38-vjeçare me Fordin, ai ishte i rëndësishëm në inxhinierinë e Ford Mondeo, Puma dhe gjeneratës së parë Focus, duke ringjallur kompaninë falë shitjeve të mëdha që patën markat e krijuara nga ai.

Ai doli në pension nga Fordi në vitin 2007 si shefi teknik i kompanisë por vazhdoi të shërbente në bordet e korporatave dhe të konsultohej. Ai u bashkua me bordin e Aston Martinit vitin e kaluar.