11:51 / E Mërkurë, 02 Dhjetor 2020 / B O

Veturat në Shqipëri me 0 km 3 vitet e para s’kanë kolaudim, të përdorurat 1 herë në 2 vite

Kryeministri Edi Rama ka publikuar disa prej risive nga të cilat do të përfitojnë drejtuesit e mjeteve pas kalimit të kontrollit teknik të mjeteve rrugore (kolaudimi) te shteti.

Duke e cilësuar koncesion absurd, Rama thotë se ky shërbim do të kryhet nga DPSHTRR dhe do t’ua lehtësojë lëvizjen e 630 mijë automjeteve.

Gjithashtu kryeministri ka publikuar dhe disa prej risive që do të sjellë ky shërbim që do të jetë në funksion pas 1 janarit.

• Mjetet e reja (0 km) 3 vjetët e parë nuk do kalojnë në kolaudim

• Mjetet e përdorura, nga 1 herë në vit do ta kryejnë kolaudimin 1 herë në 2 vjet

• Mjetet taksi, autoshkolla dhe mjetet e transportit të mallrave dhe udhëtarëve nga çdo 6 muaj do ta kryejnë kolaudimin vetëm 1 herë në vit!

• Tarifat aktuale nuk do të rriten, megjithëse afati i vlefshmërisë zgjatet

• Radha famëkeqe e stresit dhe humbjes së kohës “te kolaudimi” do marrë fund

• Cilësia e shërbimit do të rritet, përafrimi me direktivat e BE-së në fuqi do të përshpejtohet, modernizimi e informatizimi i këtij shërbimi do të jetë prioritet, sikundër është bërë në punën e deritashme të #DPSHTRR