22:18 / E Martë, 24 Prill 2018 / indeksADMonline

Vrau serbin por u pendua, shqiptari dA�nohet me 20 vite burg

Pasi qA� nA� procedurA�n e mA�hershme ishte shpallur i lirA�, shqiptari 28 vejA�ar Shkelzen D. nA� procesin gjyqA�sor tA� pA�rsA�rfitur dhe tA� pA�rmbyllur sot, A�shtA� dA�nuar me 20 vjet burg pA�r vrasje tA� rA�ndA�. DA�nimi i shqiptuar nA� GjykatA�n e Landit nA� VjenA� nuk A�shtA� i plotfuqishA�m, shkruajnA� mediat austriake, pasi qA� avokatA�t e tij mbrojtA�s kanA� paralajmA�ruar ankesA� dhe kanA� kA�rkuar lirim tA� klientit tA� tyre.

Shkelzen D., akuzohej se mA� 16 prill tA� vitit 2017 e kishte vrarA� tA� njohurin e tij, Igor Z. (26 vjeA�at) me njA� revole tA� tipit a�?Zastavaa�?. VetA�m pak minuta pas vrasjes ai i ishte dorA�zuar policisA�, duke pranuar se ka bA�rA� dicka tA� tmershme qA� nuk kishte dashur ta bA�nte, transmeton albinfo.ch. Por, pranimni i bA�rA� fillimisht, mA� vonA� qe tA�rhequr mbrapsht. Dhe nA� favor tA� kA�saj tA�rheqjeje fliste edhe njA� rrethanA� misterioze: nA� duart e tij nuk ishin gjetur gjurmA�t qA� zakonisht mbeten nga shkrepja e revoles. VeA� kA�saj, fotografitA� e dA�shmitarA�ve nga vendi i ngjarjes tregojnA� pamje tA� viktimA�s dhe tA� njA� personi tjetA�r, tA� panjohur i cili ka shtA�nA� me armA�, thonA� avokatA�t.

Nisur nga tA� gjitha kA�to, ai nA� shtator tA� vitit tA� kaluar qe liruar si i pafajshA�m njA�zA�ri nga gjyqtarA�t porotA�. Por tre gjyqtarA�t profesionistA�, pjesA� e trupit gjykues,e kishin kundA�rshtuar vendimin e porotA�ve.

VetA� i akuzuari gjatA� gjithA� procesit ka heshtur. NdA�rsa njA� numA�r policA�sh kishin dA�shmuar atA� qA� kishin parA�,. GegjA�sisht ata kishin dA�gjuar atA� tA� ketA� thA�nA� se e ka bA�rA� vrasjen por nuk kishte dashur ta bA�nte dhe se kishte qenA� njA� aksident. Kjo pasi qA� ai kishte dashur tA� bisedonte me viktimA�n por ai e kishte sulmuar dhe kA�shtu kishte provokuar shqiptarin qA� ta qA�llonte me armA�, nA�A� vetA�mbrojtje.

KA�rkesa e mbrojtA�sve qA� tA� bA�het edhe njA� ekspertizA� A�shtA� hedhur poshtA� nga gjyqtarA�t. Sipas tyre, analiza e kA�rkuar e gjurmA�ve tA� gjakut bie nA� domenin e mjekA�sisA� liogjore, ndA�rsaA� njA� ekspertizA� nga kjo fushA� tashmA� ekziston.