13:19 / E Martë, 17 Prill 2018

VuA�iq: GjithnjA� e mA� shumA� shqiptarA� po punA�sohen nA� Serbi

NA� njA� intervistA� tA� gjatA� televizive, presidenti serb Aleksandar VuA�iq ka folur mbi punA�simin nA� Serbi, duke deklaruar se gjithnjA� e mA� shumA� po punA�sohen shqiptarA�.

a�?Vendi po pA�rballet tashmA� me mungesA� tA� forcA�s sA� punA�s dhe pse shumA� nuk mA� besojnA�a�?, thotA� VuA�iq, raporton B92.

Ai shton se gjatA� vizitA�s nA� njA� vend-ndA�rtim nA� Beograd me kryebashkiakun Sinisha Mali, vuri re se punA�torA�t a�?nuk flisnin serbishta�?. Presidenti tha se ishin shqiptarA� nga Maqedonia, a�?ndA�rsa tani nA� vendin e tyre janA� punA�torA� nga Republika Serbea�? (entiteti serb nA� Bosnje HercegovinA�).

VuA�iq tha se ka shqiptarA� tA� MaqedonisA� qA� punojnA� dhe nA� kantiere tA� tjera nA� Serbi si rrugA� apo tunele, sepse sipas tij, a�?Serbia nuk ka punA�torA� mjaftueshA�ma�?.

NA� tA� njA�jtA�n intervistA�, VuA�iq tha se borxhi publik i SerbisA� do tA� jetA� poshtA� 52% tA� GDP-sA�, mA� i ulA�ti nA� rajon, teksa buxheti i shtetit A�shtA� rritur pA�r vitin e tretA� radhazi, transmeton tch.

Temat: