11:51 / E Martë, 17 Prill 2018

VuA�iq: Nuk janA� armiq tanA� shqiptarA�t por vetA�m ata qA� na e grabitA�n KosovA�n

“Nuk i kemi kundA�rshtarA� shqiptarA�t e as bashkA�biseduesit pA�r A�A�shtjen e KosovA�s, por ata tA� cilA�t e kanA� krijuar atA� shtet dhe ata tA� cilA�t na e kanA� grabitur territorin”, ka deklaruar sot kryetari serb Aleksandar VuA�iq.

Ai pA�r TV Pink ka thA�nA� se A�shtA� e qartA� se a�?ne mbi KosovA�n jemi duke biseduar me SHBA, BritaninA� e Madhe dhe edhe me disa vende tA� Bashkimit Evropian.

VuA�iq ka thA�nA� se, a�?siA� kemi dA�gjuar nga Ramush Haradinaj, Prishtina nuk ka politikA�n e vet tA� jashtme, sepse atA�, nA� vend tA� tyre, e udhA�heqin SHBAa�?. Ai ka shtuar se a�?tani A�shtA� e qartA� se nA� tA� vA�rtetA� pA�r A�A�shtjen e KosovA�s ne po bisedojmA� me SHBA, e jo me pushtetin nA� PrishtinA�, dhe se nA� kA�tA� aspekt mbetet pyetja se a mund ta perceptojmA� rolin tonA� nA� 10, 15, 20 vitet e ardhshmea�?, transmeton Insajderi.com.

I pyetur se a i presin momentet e vA�shtira, ai ka porositur se momentet e vA�shtira janA� gjithmonA� para tyre.

a�?SidoqoftA�, ky vit nuk do tA� jetA� i lehtA�, ekziston dA�shira e madhe qA� tA� zgjidhet nyja e KosovA�s, e a mundemi ne kA�tA�, sepse jemi ne nA� Serbi, nga ana tjetA�r A�shtA� pushteti kosovar dhe i kemi amerikanA�t, pA�r tA� cilA�t Haradinaj vet thotA� se ata e udhA�heqin politikA�n e tyre tA� jashtmea�?, ka theksuar VuA�iq, dhe ka shtuar:

a�?Pra, ata si shtet nuk ekzistojnA�a�?, dhe vazhdon: a�?Kur pranoni vet se nuk posedoni njA� nga shtyllat e shtetA�sisA�, ju nuk ekzistoni si shtet, ndA�rsa, nga ana tjetA�r, kurdo qA� thonA� diA�ka ThaA�i dhe Haradinaj, duhet tA� jemi tA� vetA�dijshA�m se kA�tA� e ka thA�nA� dhe e ka menduar dikush tjetA�r nga sponsorA�t e tyre nA� botA�a�?.

a�?NA�se nuk e keni njA�rA�n nga shtyllat e shtetA�sisA�, atA�herA� nuk di se A�farA� kA�rkoni nga tjerA�ta�� KA�shtu qA� ne kA�tu kemi bisedime, para se gjithash, me SHBA, BritaninA� e Madhe dhe disa vende tjera tA� cilat e pA�rjetojnA� nA� mA�nyrA� dramatike ndryshe KosovA�na�?, ka thA�nA� VuA�iq.