10:54 / E Martë, 18 Shkurt 2020

VW iu ofron blerësve gjermanë 830 milionë euro si kompensim

Volksëagen nuk arriti të arrijë një marrëveshje me përfaqësuesit gjermanë për mbrojtjen e konsumatorit gjatë negociatave për zgjidhjen e Dieselgate.

Prodhuesi i automjeteve tha se negociatat me Federatën e Organizatave Gjermane të Konsumatorit (VZBV) u rrëzuan “për kërkesat e pajustifikuara për 50 milion € të bëra nga avokatët e paditësve”.

Përkundër kësaj, Bordi i Menaxhimit i Grupit Volksëagen ka aprovuar një paketë të shlyerjes deri në 830 milion € (901 milion dollarë) gjatë një takimi të jashtëzakonshëm. Sipas kompanisë, “prishja e negociatave për zgjidhje me Federatën e Organizatave Gjermane të Konsumatorit nuk duhet të ketë ndikim negativ në klientët e kompanisë.”

Kjo është arsyeja pse Volksëagen u zotua të ofrojë zgjidhjen e negociuar më parë prej 830 milion € (901 milion dollarë) “për klientët që u bashkuan me padinë e dhe të cilët plotësojnë kushtet e paketës së zgjidhjes, pa kërkuar mbështetjen e VZVB.”

Atëherë, çfarë ndodh tani për konsumatorët që duan të kompensohen për makinat me naftë të mposhtur të pajisur me naftë Vë që i shitën? Prodhuesi i automjeteve thotë se nga fundi i marsit, konsumatorët që kanë të drejtë për pagesa të shlyerjes “do të jenë në gjendje ta pranojnë me lehtësi dhe shpejt ofertën për një pagesë një herë, e cila është krijuar posaçërisht për ta”. /IndeksOnline/

Mos i humb