22:27 / E Diele, 26 Maj 2019

Wi-Fi i dobët gjatë operacioneve “rrezikon jetën e pacientëve” në Britani

Analiza e komunikimit midis konsulentëve dhe mbrojtësve të tyre gjatë operacionit zbuloi dështime “shumë shqetësuese”, pjesërisht për shkak të mungesës së qasjes 3G dhe 4G në Wi-Fi në spitale.

Ajo gjeti se katër në 10 konsulentë nuk ishin në dijeni të asaj që mbikëqyrësit e tyre anestezistë po bënin dhe tre në 10 të trajnuar ose anestezistë të ri nuk ishin në gjendje të kontaktojnë konsulentin e tyre.

Anestezisti kryesor David Bogod, i cili ndihmoi Kolegjin Mbretëror të anestezistëve të kryejë hulumtimet e tyre, tha se ka pasur një zvarritje graduale ndaj përdorimit të teknologjisë nëpërmjet pajisjeve në internet pa një rritje në disponueshmërinë e sinjaleve të forta në NHS.

“Jam i befasuar dhe i tronditur kur ne jemi aq të varur nga pajisjet elektronike për mbështetjen e pacientit-kritik, sinjali Wi-Fi për këto pajisje mungon shumë”, tha ai.

Konsulentët dhe trajnuesit duhet të jenë gjithmonë në gjendje të komunikojnë gjatë operacioneve.

Megjithatë, auditimi i 169 listave operative spitalore në shtatë vende theksoi shumë incidente të dështimit të komunikimit.

Javën e kaluar kolegji lëshoi një kod të ri të praktikës – testi Cappuccini, i quajtur sipas Frankie Cappuccini, një nënë e dy fëmijëve që vdiq nga sulmi në zemër në Spitalin e Tunbridge Wells vitin 2012, pas lindjes.

Një nga shkaqet ishte stafi që nuk e dinte se kush duhej të kthehej kur gjërat filluan të shkonin keq.

Sistemi i ri do të sigurojë që mbikëqyrësit të mund të arrijnë shpejt në rast urgjence.

Ai gjithashtu përcakton përmirësimin e Wi-Fi, përdorimin më të mirë të teksteve dhe futjen e thirrjeve të bazuara në ueb në vendet e ‘vdekura’ 3G / 4G.

Bashkëshorti i Frankie, Tom, 38 vjeç, tha është një lehtësim i madh për të kuptuar se ka pasur mësim të vërtetë nga vdekja e gruas së tij.