19:06 / E Hënë, 30 Mars 2020

Zakonet që ju bëjnë të dukeni më të vjetra në moshë

Ne të gjithë e dimë se si pirja e duhanit, pirja e alkoolit dhe pagjumësia janë të dëmshme për shëndetin tonë, por a e dini se ka edhe zakone të tjera që janë problematike për ne?

  Këtu keni një listë të zakoneve që duhet të mësoni menjëherë nëse dëshironi të dukeni dhe të qëndroni të shëndetshëm për aq kohë sa të jetë e mundur.

Tharja e flokëve me peshqir. Ky është një zakon që e bëjmë gjatë gjithë jetës dhe duket normale, por rezulton se tharja e flokëve tuaj me një peshqir në të vërtetë i dëmton ata, duke krijuar funde të ndara. Nëse ju e mbani gjatë peshqirin në kokë kjo krijon yndyrë te flokët tuaj. Peshqiri gjithashtu thith lagështirën që duhet të kenë okët tuaj për të qëndruar të shëndetshëm. Në vend të peshqirit përdorni një leckë pambuku.

Prekja e fytyrës me duar pasi e keni prekur një sfungjer për enët.

Mbajtja e kozmetikës në banjë