12:53 / E Hënë, 06 Korrik 2020

Zbulo ç’tregon mënyra si i mbani duart për lidhjen tuaj

Gjuha e trupit, e vetmja gjuhë që s’tradhton kurrë! Kaq e vërtetë është kjo, sa nisur nga detaje fare të vogla psikologët ia dalin të përcaktojnë karakterin e dikujt ose natyrën e një marrëdhënjeje shoqërore.

E dinit se mënyra se si i mbani duart me partnerin tregon shumë rreth lidhjes suaj.

Ndërthurje dhe prekje e lehtë e gishtërinjve- Respekt

Zbulo ç'tregon mënyra si i mbani duart për lidhjen tuaj

Kjo mënyrë tregon se marrëdhënia është tepër e qëndrueshme, e ngritur mbi besimin dhe respektin ndaj individualitetit apo privatësisë së njëri- tjetrit.

Pëllëmbë mbi pëllëmbë- Përgjegjësi

Zbulo ç'tregon mënyra si i mbani duart për lidhjen tuaj

Përmes këtij pozicioni dallohet fare lehtë se cili nga partnerët dominon: gjithmonë ai, pëllëmba e të cilit gjendet poshtë duke i falur kështu gjysmës më të mirë qetësi dhe mbrojtje.

Puthitje- Përkujdesje

Zbulo ç'tregon mënyra si i mbani duart për lidhjen tuaj

Përpiqeni të jeni të sinqertë, pa u munduar të fshihni pasiguritë apo gabimet tuaja. Marrëdhënia juaj udhëhiqet nga besimi dhe dashamirësia.

Bashkim i gishtërinjve të vegjël: Flirtim

Zbulo ç'tregon mënyra si i mbani duart për lidhjen tuaj

Jeni ende në stadin e flirtimit, ndaj kjo mënyrë e mbajtjes së duarve përgjithësisht ndodh në fillim të lidhjes.

Prekje aksidentale: Simpati e fshehur

Zbulo ç'tregon mënyra si i mbani duart për lidhjen tuaj

Pavarësisht se kimia ekziston, në shumicën e rasteve kjo lloj tërheqjeje nuk guxon kurrë të shkojë përtej shoqërisë!

Shtrëngim: Besim

Zbulo ç'tregon mënyra si i mbani duart për lidhjen tuaj

Personi që shtrëngon gishtërinjtë tregon respekt, besnikëri dhe gatishmëri për të mbrojtur tjetrin, i cili nga ana e tij ndihet i sigurtë.

Mbajtje e kyçit: Tërheqje

Zbulo ç'tregon mënyra si i mbani duart për lidhjen tuaj

Ka diçka agresive këtu që justifikohet nga tërheqja e lartë fizike dhe flakët e pasionit. Po kështu ky shtrëngim tregon se njeriu është egoist dhe i vrazhdë.

Mos i humb