11:42 / E Hënë, 08 Janar 2018 / indeksADMonline

Zbulohet shkaku përse më së shumti femrat mbeten shtatzënë dimrit

Seksi pa mbrojtje dhe mashtrimet të cila janë të shpeshta në këtë stinë nuk janë shkaku i vetëm.

Me siguri keni dëgjuar që më së shumti bebe lindin në shtator, por jo numër më i madh se i atyre të cilët janë ngjizur rreth festave të vitit të ri.

Fjala është për fenomenin e vërtetë shkencor për ç’shkak kemi mjaft luanë dhe virgjëresha përreth nesh.
Edhe pse në mend menjëherë na bien argëtimet gjatë vitit të ri në të cilat ndodh gjithçka, ato nuk janë shkaku i vërtetë i këtyre “epidemive” të bebeve.

Koha e ftohtë në një mënyrë ndikon në shtimin e aktiviteteve seksuale, sepse në krevatin e ngrohtë është më këndshëm se jashtë, mirëpo çështja ka të bëjë më shumë me natyrën biologjike.

Siç është publikuar në revistën “Obstetrics and Gynecology”, cilësia e spermës dimrit është më e lartë se sa në stinët e tjera të vitit.
Gjithashtu, mitra është më shumë e gatshme për shtatzëni dimrit sesa verës për shkak të ditës më të shkurtë.

Mundësisë më të madhe për ngjizje i kontribuon edhe fakti që njerëzit bëjnë më shumë seks në këtë periudhë.

Marrëdhëniet e pambrojtura seksuale në argëtime të shumta gjithashtu janë shumë të mundshme, andaj edhe këto krijojnë shanse për lindje të bebeve.