23:41 / E Diele, 09 Qershor 2024 / FR

Zgjedhjet europiane, koalicioni i kryeministrit polak kryeson në zgjedhjet e PE

Koalicioni Qytetar (KO) i kryeministrit polak Donald Tusk kryeson në zgjedhjet e sotme për Parlamentin Evropian në Poloni.

KO ka fituar 38.2 për qind të votave krahasuar me partinë opozitare Pravo i Pravda (PiS), e cila fitoi. 33.9 për qind të votave, sipas rezultateve exit poll-it të IPSOS.

Partnerët e Koalicionit Qytetar në qeverinë e koalicionit, e cila mori pushtetin në dhjetor, Rruga e Tretë dhe E majta, fituan përkatësisht 8,2 për qind dhe 6,6 për qind, sipas sondazheve të publikuara, raporton Reuters.