18:44 / E Enjte, 23 Gusht 2018 / indeksADMonline

​AVONET: Prokurori Blakaj u largua nga detyra e tij duke manipuluar opinionin

Rrjeti i OJQ-ve AVONET ka vlerësuar se prokurori i Prokurorisë Speciale, Elze Blakaj, i cili dha dorëheqje nga funksioni i tij, duke alarmuar qytetarët e Kosovës për predikimin e tij se ka hasur në pengesa dhe kërcënime, nga hulumtimet e bëra nga AVONET, del të jetë se prokurori Blakaj nuk ishte prej prokurorëve që arriti të tregojë performancë dhe të arrijë objektivin e detyrës së marruar për të hetuar rastin ”Veteranët”.

Komunikata e plotë e AVONET-it:

Rrjeti i OJQ-ve AVONET, ka përcjellur me vëmendje rastin e fundit të prokurorit z. Blakaj dhe duke parë rolin e Prokuroris së Shtetit.

Prokurori i Prokurorisë Speciale z. Elze Blakaj, i cili dha dorëheqje nga funksioni i tij dhe duke alarmuar qytetarët e Republikës së Kosovës për predikimin e tij se ka hasur në pengesa dhe kërcënime nga hulumtimet e bëra këtyre ditëve nga Rrjeti i OJQ-ve AVONET, del të jetë se prokurori z. Blakaj, nuk ishte prej prokurorëve që arriti të tregoj performancë dhe të arrij objektivin e detyrës së marruar për të hetuar rastin ”Veteranët”.

Rrjeti i OJQ-ve AVONET konsideron se rasti i z. Blakaj është për shqetësim se si një zyrtar largohet nga detyra e tij dhe duke manipuluar opinionin publike me arsyeje personal të dorëheqjes së tij.

Kryeministri Haredinaj me datën 26.09.2017 kishte lejuar që dokumentacionin e Arkivës në rastin “Veteranët” që të ju krijoj prokurorit z. Blakaj dhe hetueseve që mos të kenë pengesa dhe apo të ndërhyn në hetim.

AVONET, këtë metodë të z. Blakaj jep elemente të dyshuar për të fituar personalisht, kërkojmë nga Këshilli Prokurorial i Kosovës dhe mekanizmin i tij për performancën, të bëjë vlerësim dhe nxjerr përformancën.

Temat: