11:50 / E Martë, 06 Mars 2018 / indeksADMonline

12 njerëzit më të pasur në botë tregojnë se çfarë është sukses për ta!

Kur flasim për një person të suksesshëm zakonisht flasim për dikë që ka miliarda në llogarinë bankare, dikush që ka shumë çmime të fituara ose dikush që është përgjegjës për një vend të tërë.

Më poshtë, Business Insider ka përmbledhur atë që disa nga njerëzit më të fuqishëm dhe mbresëlënës që nga Barack Obama dhe tek autorja e ndjerë Maya Angelou, thonë për suksesin.

Miliarderi Richard Branson beson se suksesi ka të  bëjë me lumturinë.

“Shumë njerëz matin suksesin në bazë të asaj se sa para kanë, ose me cilët njerëz shoqërohen. Sipas mendimit tim , suksesi i vërtetë duhet të matet nga sa i/e lumtur jeni”,ka thënë Branson.

Bashkëthemeluesja e Huffington Post, Arianna Huffington thotë se paratë dhe fuqia nuk janë të mjaftueshme.

“Për të jetuar jetët që duam dhe meritojmë, kemi nevojë për një metër të tretë. Një masë e tretë e suksesit që shkon përtej dy metrikës së parasë dhe pushtetit dhe përbëhet nga katër shtylla:mirëqenie, mençuri,habi dhe dhënie”,ka thënë ajo.

Investitori miliarder Mark Cuban thotë se nuk keni nevojë për para për të qenë i suksesshëm.

“Për mua përkufizimi i suksesit është të zgjohesh në mëngjes me një buzëqeshje në fytyrë, duke e ditur se do të jetë një ditë e mrekullueshme. Isha i varfër, jetova me një apartament me gjashtë djem me tri dhoma gjumi, duke fjetur në dysheme”, ka thënë Cuban, transmeton Indeksonline.

Trajneri legjendar i basketbollit John Wood tha se është një çështje kënaqësie.

“Paqja e mendjes arriti vetëm nëpërmjet kënaqësisë në të kuptuarit që ju keni bërë përpjekjet për të  bërë më të mirën nga të cilat jeni i/e aftë”, ka thënë Wood.

Investitori legjendar Warren Buffett vlerëson marrëdhëniet para së gjithash.

Me një vlerë prej 77.4 miliardë dollarë, Buffet është personi më i pasur në botë, pas Bill Gates. Por përkufizimi i tij i suksesit nuk ka të bëjë fare me paratë apo famën.

“Unë e mat suksesin se sa shumë njerëz më duan”, ka shtuar Buffett.

Autorja e njohur, Maya Angelou beson se suksesi ka të bëjë me kënaqjen e punës suaj.

“Suksesi ju pëlqen, pëlqeni edhe ju atë dhe bëjeni të mundshme”, ka thënë Angelou.

Bashkëthemeluesi i Microsoft, Bill Gates, beson se është ndikimi në shoqëri.

“Është mirë të ndiheni sikur keni bërë një ndryshim duke shpikur diçka ose duke ngritur fëmijët, ose duke ndihmuar njerëzit në nevojë”, ka thënë Gates duke përshkruar se çfarë është suksesi për të.

Gates njëherësh është personi më i pasur në botë, me vlerë neto prej 86 miliardë dollarë dhe që cilësohet të jetë ndër bilionerët e parë në 25 vitet e ardhshme.

Mësuesi shpirtëror Deepak Chopra beson se suksesi është një çështje e rritjes së vazhdueshme.

“Suksesi në jetë mund të përkufizohet si zgjerimi i vazhdueshëm i lumturisë dhe realizimi progresiv i qëllimeve të denja”, ka thënë Chopra.

Presidenti Barak Obama synon të ndryshojë jetën e njerëzve .

“Nuk ka të bëjë me paratë qëju bëni, është për ndryshimin që bëni në jetën e njerëzve”, ka thënë Obama.

Shpikësi Thomas Edison e kuptoi se suksesi është një bluarje .

“Suksesi është 1% frymëzim, 99% djersitje”, ka thënë ai.

Autori i famshëm Stephen Covey tha se përkufizimi i suksesit është thellësisht individual.

“Nëse e konsideroni me kujdes atë që dëshironi të thonë për ju në ceremoninë e varrimit do të gjeni përkufizimin e suksesit”, ka thënë Covey.

Miliarderi John Paul DeJoria sheh sukses duke punuar shumë – gjatë gjithë kohës.

“Suksesi nuk është sa para keni, Suksesi nuk është pozicioni juaj. Suksesi është se sa mirë e bëni atë që bëni kur askush tjetër nuk po kërkon”./Indeksonline/