07:13 / E Mërkurë, 25 Prill 2018 / indeksADMonline

28 vjet nga rA�nia e dA�shmorit Fadil Vata

Sot bA�hen 28 vjet nga rA�nia heroike e dA�shmorit Fadil Vata, veprimtar i A�A�shtjes kombA�tare i viteve tA� 80-ta, i cili u vra nga pushtuesi mA� 1990.

Ai A�shtA� njA�ri nga veprimtarA�t dhe udhA�heqA�sit mA� tA� devotshA�m tA� LA�vizjes kombA�tare shqiptare tA� viteve tA� 80-ta, i cili vdiq nA� vitin 1990, si pasojA� e dhunA�s dhe torturave A�njerA�zore qA� u ushtrua ndaj tij nga kriminelA�t serbA�.