16:19 / E Shtunë, 08 Dhjetor 2018 / indeksADMonline

Kërcënimi i Ambasadorit Amerikan: Zyrtarët e korruptuar në burg

Ligjet e mira dhe procesi më transparent janë të rëndësishme, por nuk mjafton ti keni sistemet në letër nëse ato nuk zbatohen me ndershmëri, plotësisht dhe në mënyrë të vijueshme, ka thënë Ambasadori Amerikan, Philip Kosnett.

Në një promo sensibilizuese në kuadër të “Javës Kundër Korrupsionit 2018”, Ambasadori Amerikan, ka dhënë mesazhe të qarta se SHBA-ja është e përkushtuar që të ketë rezultate konkrete në luftimin e korrupsionit, duke theksuar se beson se përkushtimi i qeverisë dhe popullit të Kosovës për ta luftuar korrupsionin në çdo nivel është themeli i arritjes së begatisë dhe integrimit perëndimor që e synoni.

Ambasadori Kosnett, në këtë mesazh, thekson se qytetarët e Kosovës duhet të shohin që ligji zbatohet në mënyrë të barabartë për të gjithë dhe që ai përdoret për të ndëshkuar sjelljen korruptuese,veçanërisht kur kryesit janë zyrtarë qeveritarë dhe bashkëpunëtorët e tyre më të afërt. 

“Ju nxis që të shikoni përtej interesave personale dhe ta kërkoni me ngulm drejtësinë dhe llogaridhënien që qytetarët edëshirojnë dhe e meritojnë. Llogaridhënie do të thotë shkelësit e ligjit në burg; konfiskim të pasurisë së fituar në mënyrë të paligjshme, si dhe afatekonkrete kohore për ndryshim. Ka ardhur koha që premtimi për llogaridhënie të bëhet realitet.”

“Java Kundër Korrupsionit 2018” nis të dielën,ku koalicioni i OJQ-ve, do të mbajnë takim me redaktorët e mediave, të cilëve do tu shpaloset agjenda e detajuar e aktiviteteve të kësaj jave.

Pjesë e këtij Koalicioni janë: Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD), Grupi për Studime Juridike dhe Politike (GLPS), Organizata Çohu, Instituti GAP, Iniciativa për Progres (INPO), Instituti KIPRED, Instituti Columbus dhe ACDC. Java Kundër Korrupsionit 2018 mbështetet nga Ambasada Amerikane në Kosovë.