14:50 / E Hënë, 16 Prill 2018 / indeksADMonline

a��A�farA� do tA� thotA� nA�se ndryshoni shkrimin?

PA�r dallim nga humbja e peshA�s e deri te mbipesha e pashpjeguar mund tA� vijA� pA�r shkak tA� ngadalA�simit tA� punA�s sA� gjA�ndrA�s tiroide, por A�farA� do tA� thotA� nA�se filloni tA� shkruani ndryshe nga herA�t tjera?

Kur mendoni pA�r sA�mundjen Parkinson, me siguri se do ta��ju bie ndA�rmend dridhja.A� MegjithatA�, njA�ra nga shenjat e para qA� tregojnA� pA�r praninA� e kA�saj sA�mundjeje A�shtA� ndryshimi i nA�nshkrimit.

Kjo A�shtA� konfirmuar nA� njA� studim me pacientA� tA� prekur nga Parkinson, nga tA� cilA�t A�shtA� kA�rkuar tA� shkruajnA� njA� fjalA� dhjetA� herA� nA� tA� njA�jtA�n letA�r dhe A�do herA� ata e kishin shkruar atA� mA� ndryshe. Kjo ndodh pA�r shkak tA� mungesA�s sA� dopaminA�s nA� tru, e cila shkakton ngurtA�si nA� gishta.