22:20 / E Mërkurë, 01 Maj 2019 / indeksADMonline

A e dini cili është kuptimi i vërtetë i piercing në hundë? Do habiteni

Tashmë është një praktikë shumë e zakonshme në vendet perëndimore dhe përdoret nga shumë vajza që duan të duken moderne.

Por në vendet ku ka lindur kjo praktikë, veçanërisht në Indi dhe zonat përreth, vathi në hundë apo në pjesë të tjera të trupit, përfaqëson diçka të shenjtë dhe specifike për një person.

Konkretisht shërben për ta dalluar dhe identifikuar se i përket një grupi apo shtrese shoqërore.

Vathi në hundë në qytetërimin indian, tregon se një femër është në moshë për tu martuar, ose është martuar me dikë, kështu që nuk mund të ngacmohet.

Kështu që nëse në perëndim, duket diçka moderne, në kultura të tjera përcjell një mesazh.