15:54 / E Hënë, 30 Janar 2023 / B O

A e dini pse këto dele kanë ngjyrë jeshile?

Në Valais të Zvicrës, disa dele kanë marrë ngjyrën jeshile. Dhe teoritë janë të shumta për arsyen e dukjes së tyre.

Arsyeja e vërtetë për ngjyrën e gjelbër të deleve megjithatë, nuk është për të qeshur.

Pronari i tyre thotë se kafshët vuanin nga kalbja e thundrës – një sëmundje e dhimbshme bakteriale që prek kryesisht delet dhe çon në një inflamacion purulent të thundrës./Indeksonline/