12:37 / E Mërkurë, 29 Nëntor 2017 / indeksADMonline

Abdixhiku: LDK nuk pajtohet me pjesën financiare të Ligjit për Liritë Fetare

Deputeti i LDK-së Lumir Abdixhiku ka thënë se LDK nuk do ta votojë Ligjin për Liritë Fetare me propozimin e kryeministrit për heqjen e paragrafit 3 të nenit 12, i cili thotë se Qeveria nuk financon asnjërën nga bashkësitë fetare.

Abdixhiku ka dhënë edhe një arsye për këtë:

“Ne konsiderojmë se një ndryshim i tillë eventual e bënë fillimisht të pavlefshme deklaratën financiare të këtij Projektligji, dhe gjithashtu hap një derë të pakontrollueshme nëpërmjet këtij ligji. Nëse hapim derën e shpërndarjes së parave buxhetore nëpërmjet këtij ligji por pa kontrolluar edhe shpenzimet e subjekteve që e rregullojnë, kemi bërë zgjidhje gjysmake”, tha ai.