15:38 / E Enjte, 21 Mars 2024 / L K

Administrata e Biden i bën padi Apple, për iPhone

Administrata e presidentit Biden në SHBA e ka paditur sot kompaninë gjigant Apple.

Padia është bërë me pretendimet se gjigandi i teknologjisë krijoi një monopol në tregun e telefonave inteligjentë duke bllokuar konkurrentët nga aksesi në veçoritë e harduerit dhe softuerit të iPhone.

Padia, e paraqitur nga Departamenti i Drejtësisë në gjykatën federale në Neë Jersey. Gjashtëmbëdhjetë prokurorë të përgjithshëm të shtetit dhe të qarkut iu bashkuan DD-së në ngritjen e çështjes, shkruan Indeksonline.

“Ne pretendojmë se Apple ka ruajtur pushtetin monopol në tregun e telefonave inteligjentë, jo thjesht duke qëndruar përpara konkurrencës në meritë, por duke shkelur ligjin federal antitrust”, tha Prokurori i Përgjithshëm Merrick Garland.

“Nëse mbetet një temë e pakundërshtuar, Apple do të vazhdojë vetëm të forcojë monopolin e saj të smartfonëve” tha ai.

Apple akuzohet gjithashtu se e ka bërë qëllimisht cilësinë e mesazheve ndër-platformë më keq dhe më pak të sigurt për të nxitur përdoruesit e telefonave inteligjentë të tjerë si Android që në vend të kësaj të kalojnë në një iPhone./Indeksonline/