14:57 / E Enjte, 12 Tetor 2017 / indeksADMonline

Aktakuzë për 46 persona: Dëmtuan buxhetin e Kosovës me 2.4 milionë euro

Departamenti për Krime të Rënda në Gjykatën Themelore në Mitrovicë ka ngritur aktakuzë kundër 46 personave për vepra penale që ndërlidhen me krim te organizuar.

Sipas Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës, dyzetegjashtë të pandehurve akuzohen për vepra penale: kundër ekonomisë dhe detyrës zyrtare që ndërlidhen me krim te organizuar si dhe për njërin nga te pandehurit vetëm ne drejtim te veprës penale Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve.

“Për 46 persona ekziston dyshimi i bazuar, se gjatë periudhës kohore nga muaji, janar 2015 deri me 22 mars 2016, me dashje dhe me dijeni…në mënyrë shumë të sofistikuar organizojnë tri skema të punës, apo më saktë: import të kundërligjshëm përmes mosdeklarimit apo deklarimit të pasaktë të mallrave të llojit cigare dhe kontrabandimit të tyre, kontrabandim të produkteve farmaceutike dhe stimulansave seksual”, thuhet në raportin e Prokurorisë.

Po ashtu, sipas të të njëjtit njoftim, i njëjti grup përmes shmangieve nga tatimet e brendshme, në bazë të së cilave kanë realizuar të ardhura të konsiderueshme…me shmangie të përgjithshme doganore gjithsej në shumën prej 1,66 milionë euro.

“…Dhe njëkohësisht duke iu shmangur obligimeve tatimore gjithsej në shumë prej 763,778.09  €, që rezultojnë me shmangie të përgjithshme doganore dhe tatimore gjithsej në shumën prej 2,430,620.16”, thuhet në njoftim.

Aktakuza është ngritur nga një prokuror vendës i Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës, i cila i ka propozuar Gjykatës që pas administrimit të provave dhe përfundimit të shqyrtimit gjyqësor të pandehurit, për veprat penale që akuzohen, t’i shpallë fajtor dhe t’i gjykojë sipas ligjit. Këta persona mund të dënohen me nga 4 vjet burg.