11:29 / E Hënë, 17 Shkurt 2020

“Aktiviteti i dritës” mund të ulë rrezikun e depresionit tek të rinjtë

Studiuesit tashmë e dinë që aktiviteti fizik mund të ndihmojë në uljen e rrezikut të depresionit tek të rriturit.

Një studim i ri sugjeron që të rinjtë aktivë kanë më pak të ngjarë të përjetojnë simptoma të depresionit deri në moshën 18 vjeç, krahasuar më bashkëmoshatarët e tyre që rrinë ulur, shkruan Indeksonline.

“Gjetjet tona tregojnë se të rinjtë që nuk janë aktivë gjatë ditës përgjatë adoleshencës përballen me një rrezik më të madh depresioni deri në moshën 18 vjeç”, tha Aaron Kandola, një student i diplomuar në Universitity College London, në Mbretërinë e Bashkuar.

Aktiviteti fizik është i dobishëm jo vetëm për trupin, por edhe për mendjen.

“Aktiviteti i dritës” mund të përfshijë ecjen, ndërsa aktiviteti i moderuar mund ti referohet vrapimit apo ngasjes së biçikletës.      

“Aktiviteti i dritës” mund te jëtë veçanërisht i dobishëm sepse nuk kërkon shumë përpjekje dhe është lehtë ta fusni në rutinën tuaj./Indeksonline/                                                                               

Mos i humb