22:03 / E Mërkurë, 03 Janar 2018 / indeksADMonline

Alkooli dëmton qelizat burimore dhe shkakton kancer

Konsumimi i alkoolit krijon kimikate të dëmshme në trupit, të cilat mund të dëmtojnë ADN-në e qelizave burimore, e cila rrit rrezikun e shkaktimit të kancerit, theksohet në një studim të kryer nga shkencëtarët britanikë.

“Disa lloje të kancerit janë duke u zhvilluar pas dëmtimit të ADN në qelizat burimore. Edhe pse disa dëmtime ndodhin rastësisht, gjetjet tona tregojnë se marrja e alkoolit rrit rrezikun e një lloj të tillë të dëmit”, tha profesori i Biologjisë molekulare, Ketan Patel, në studimin e publikuar.