11:24 / E Enjte, 04 Tetor 2018

Amazon e rriti pagën minimale për punëtorë, por eliminon pagën e perfromancës

Amazon ka marrë lëvdata për vendimin që të rrisë pagën minimale për punëtorë duke paguara ata 15 dollarë në orë.

Por, masa e ndërmarrë ka bërë që kompania të heqë dy privilegje të tjera për punëtorë. Amazon ka hequr pagën për punëtorë e cila bazohej në performancë.

Poashtu, kompania ka hequr opsionin e pjesëmarrjes në aksione të kompanisë.

Disa punonjës të magazinës së Amazon kanë kritikuar këtë veprim, duke deklaruar se ata do të humbnin mijëra në pagë stimuluese.

Aktualisht, punëtorët e magazinës marrin dy aksione të aksioneve Amazon kur ata janë të punësuar ($ 1,952.76 për aksion), dhe një opsion shtesë të aksioneve për çdo vit./Indeksonline/

Temat: