09:17 / E Martë, 26 Dhjetor 2017 / indeksADMonline

Ankoheni se e keni ftohët? Mos, në këto vend po mbretërojnë temperatura (Video)

Qyteza Ojmjakon në tundrën e Siberisë me siguri është vendi më i ftohët në botë duke marr parasysh se temperatura mesatare në dimër shkon më poshtë se 50 shkallë të Celsiusit, ndërsa temperatura më e ulët është shënuar 68 shkallë nën zero

Në vet fshatin jetojnë rreth 500 banorë të cilët Ojmjakon’in e quajnë “shtëpi të ngrohtë”, edhe pse emri i fshatit në përkthim do të thotë “uji jo i ngrirë”, lajmërojnë agjencitë.

Në këtë vend njerëzit kryesisht ushqehen me mish, i cili është i pasur me proteina, por edhe për atë se është gati e pamundur të kultivohen perimet.

Për ushqim, kryesisht kujdesen vet, sepse në fshat gjendet vetëm një shitore me ushqim.

Pasi toka është gjithmonë e ngrirë, shumica e banjave dhe tualeteve janë jashtë shtëpive.

Gjatë verës ka diell, ditët mesatarisht zgjasin nga 21 orë, ndërsa temperaturat janë rreth 21 shkallë të Celsiusit.

Temat: