15:18 / E Premte, 05 Gusht 2022 / MSH

Apple dhe Amazon rrisin shitjet

Amazon dhe Apple kanë shënuar shitje më të mira se sa pritej, duke siguruar investitorët se gjigandët e teknologjisë do të jenë në gjendje të përballojnë ngadalësimet në ekonomitë globale.

Amazon parashikoi në një përditën tregtar se tarifat më të larta për anëtarësimin e saj në Prime do të rrisnin vlerën e saj përfundimtare, ndërsa Apple tha se kërkesa për iPhone-in e saj mbetet e lartë.

Të dyja firmat thanë se po bënin përparim në kontrollin e kostove të funksionimit, pavarësisht rritjes së çmimeve me ritme të shpejta.

Përditësimet i çuan aksionet në rritje.

Përditësimet tremujore nga Apple dhe Amazon shikohen nga afër si tregues se si klientët po reagojnë ndaj klimës ekonomike.

Të enjten, shifrat zyrtare zbuluan se ekonomia amerikane u tkurr për tremujorin e dytë radhazi, një moment historik që në shumë vende do të konsiderohej një recesion ekonomik, por jo në SHBA, e cila përdor të dhëna shtesë për të bërë këtë thirrje.

Megjithatë, të dyja kompanitë kanë parë rritjen e shitjeve të ngadalësuar nga viti i kaluar dhe fitimet kanë rënë.