12:56 / E Mërkurë, 14 Shtator 2022 / Andronika

Apple Dynamic Island së shpejti në Android?

Siç ndodh zakonisht, nuk u desh shumë kohë që të shfaqej një kopje e një opsioni krejt të ri të zbatuar nga Apple.

Javën e kaluar, Apple prezantoi serinë e saj iPhone 14. Ai sjell disa risi të vogla, para së gjithash, në modelin Pro. Kjo, para së gjithash, i referohet dizajnit të ri të pjesës së përparme, sepse Apple më në fund ka vendosur të heqë prerjen klasike dhe ta zëvendësojë atë me një hapje të zgjatur.

Apple e quan këtë slot Dynamic Island, dhe siç sugjeron emri, ai është gjithmonë aktiv dhe ka funksione të ndryshme. Diçka e ngjashme nuk ekziston në telefonat Android, por a do të arrijë së shpejti?

iPhone 14 Pro dhe iPhone 14 Pro Max tani kanë një hapje në pjesën e përparme, e cila është mjaft funksionale. Mund të shfaqë gjëra të ndryshme si leximi i Face ID, riprodhimi i muzikës, kontrolli i thirrjeve, etj.

Dhe siç ndodh zakonisht, nuk u desh shumë kohë që të shfaqej një kopje e ndonjë opsioni krejt të ri. Pra, tani nga ekipi i Zhvilluesve të Mi Theme për Xiaomi MIUI, është zhvilluar një veçori që në fakt nuk është gjë tjetër veçse një kopje e veçorisë Dynamic Island të Apple.

Ky është vetëm i pari, ndoshta në një seri lëvizjesh nga zhvilluesit e ndërfaqes së përdoruesit të Android që përpiqen të kopjojnë Dynamic Island të Apple.

Nga ana tjetër, nuk do të habiteshim të shihnim telefona Android me të njëjtën hapje në pjesën e sipërme të ekranit dhe me të njëjtat funksione tashmë vitin e ardhshëm, duke qenë se deri më tani ata e kanë ndjekur krejt verbërisht Apple për sa i përket disa detajeve të dizajnit. . Këtu, mbi të gjitha, po mendojmë për disa kompani kineze, të cilat ishin të parat që pranuan nivelin që Apple në fakt zbatoi të parat.