20:24 / E Enjte, 18 Nëntor 2021 / Medina Shala

Apple lanson veturën elektrike në fillim të 2025-tës

Kompania Apple planifikon të lansojë veturën elektrike në fillim të vitit 2025.

Sipas Bloomberg News, vetura ideale e Apple nuk do të ketë goma pedale, me interier të përshtatshëm për të qëndruar pa vozitur.

Karakteristikat e veturës automatike, të njohura si “Projekti Titan”, kishin filluar specifikimin që në vitin 2014, atëherë edhe kur filloi dizajnimi i veturës.

Trendi i veturave elektrike dhe pa shoferë, ka ëbrë që shumica e njerëzve të drejtohen kah Tesla dhe Rivian.

Këtyre njerëzve syrin ua ka vënë edhe Apple, që, sipas anlistit Dan Ives, lansimi i saj është çështje kohe, asgjë tjetër.

Sipas analistëve, vetura po merr kohë në lansimin e saj për shkak të përsosmërisë së