23:14 / E Hënë, 16 Prill 2018

Autostrada drejt Dheut tA� BardhA� i gA�zon shqiptarA�t e LuginA�s

Autoudha, PrishtinA�-Gjilan-KonA�ul e promovuar njA� ditA� mA� parA�, A�shtA� pritur me shumA� entuziazA�m nga shqiptarA�t e LuginA�s sA� PreshevA�s.
Sipas tyre, kjo rrugA� e ka rA�ndA�sinA� e madhe pA�r ta, aq sa ka Rruga e Kombit pA�r KosovA�n.

Shqipe Rexhepi ka disa vjet qA� A�shtA� martuar nA� Bujanoc. Lajmin pA�r nisjen e autoudhA�s PrishtinA� a�� KonA�ul e ka pritur me mjaft gA�zim.

Autoudha PrishtinA�-KonA�ul, sipas tA� parit tA� KomunA�s nA� Bujanoc, Shaip Kamberi, ka rA�ndA�si tA� jashtA�zakonshme. Kamberi vlerA�son se kjo rrugA� pA�r shqiptarA�t e LuginA�s A�shtA� njA�jtA�, sikurse Rruga e Kombit pA�r shqiptarA�t e KosovA�s dhe ShqipA�risA�, raporton televizioni publik.

Ai ndjen keqardhje pA�r mospraninA� e tij nA� inaugurimin e projektit, por fajtor pA�r kA�tA� ishin procedurat burokratike tA� postA�s sA� SerbisA�, tA� cilat tek sot ia kishin sjellA� ftesA�n e QeverisA� sA� KosovA�s.

Ilir Sadriu, nA�nkryetar i PDSH-sA�, vlerA�son sA� rruga PrishtinA� a�� KonA�ul do ta��i forcojA� lidhjet shpirtA�rore mes LuginA�s dhe KosovA�s.