19:24 / E Martë, 17 Prill 2018

Avdyli: Gjendja nA� shA�ndetA�si, pasojA� e mos seriozitetit tonA�

Deputeti i LDK-sA�, Haxhi Avdyli, ka shprehur shqetA�simin e tij lidhur me gjendjen e krijuar nA� shA�ndetA�si, duke thA�nA� se nA� kA�to 15 vite i ka munguar prioriteti kA�tij sektori duke bA�rA� kA�shtu tA� humbA� hapin nA� ngritjen e njA� sistemi funksional shA�ndetA�sor.

Sipas tij, me financimin me tA� ulA�t nA� shA�ndetA�si A�shtA� e pamundshme tA� ofrohet shA�rbime shA�ndetA�sore tA� mira.

 

a�?Reforma shA�ndetA�sore ka ngecur, edhe sot jemi i vetmi vend pa sigurime shA�ndetA�sore dhe jemi jo vetA�m me mungesA� tA� sigurimeve shA�ndetA�sore, por jemi edhe vendi me nivelin me tA� ulA�t tA� financimit nA� shA�ndetA�si. Sot gjendja nA� shA�ndetA�si A�shtA� e keqe, si pasoj e shumA� mungesave, duke filluar nga mungesa e barnave nga mA� baziket, si shiringat, e deri tA� mungesat mujore tA� insulinave, citostatikA�ve e tjera. Reforma e filluar e cila do tA� parashikonte implementimin e pagesA�s nga buxheti nA� sigurime ka ngecur dhe afati po shtyhet edhe me tutje, si pasoj e mos gatishmA�risA� dhe mos serioziteti tonA� pA�r ta��u marrA� me kA�tA� reformA�a�?, theksoi Avdyli.

Ai ka kA�rkuar rritjen e buxhetit pA�r shA�ndetA�sinA�, granteve tA� komunave pA�r shA�ndetA�si dhe bashkA�punimin pA�r sigurimet shA�ndetA�sore. Sipas tij, para se tA� fillohet me sigurimet shA�ndetA�sore, duhet tA� bA�het riorganizimi i MinistrisA� sA� ShA�ndetA�sisA�.