16:24 / E Mërkurë, 28 Nëntor 2018 / indeksADMonline

Bakteret që jetojnë në lëkurën e të gjithëve janë duk u bërë rezistente ndaj antibiotikëve

Bakteret që jetojnë në lëkurën e të gjithëve po bëhen rezistente ndaj antibiotikëve dhe mund të shkaktojnë një rritje të infeksioneve të kapura pas operacionit, paralajëmrojnë shkencëtarët.

Bakteret janë të ngjashme me MRSA superbug, e cila tashmë është rezistente ndaj antibiotëikëve.

Epidermis Stapyhylococcus jeton-zakonisht pa dëm- në lëkurën e të gjithëve, por mund të ketë ndryshime pas ndonjë operacioni dhe të shkaktojë infeksione serioze.

Një studiues e ka quajtur atë “një patogjen vdekjeprurës në pamje të thjeshtë” dhe paralajmëroi ekspertët për të marrë më seriozisht dhe për të gjetur njerëzit më të prekshëm./Indeksonline/