14:38 / E Mërkurë, 02 Maj 2018 / indeksADMonline

Burrat që masturbojnë shpesh kanë jetë më të mirë seksuale

Nuk ka turp në masturbim. Është një lehtësim i stresit, është forma e vetme e seksit krejtësisht të sigurt dhe, siç thuhet në studime të reja kërkimore, mund të ju bëjë më mirë në seks me një person tjetër.

Sipas një hulumtimi, meshkujt që masturbojnë disa herë në javë janë 10% më të sigurt në punën e tyre seksuale sesa ata që masturbojnë më rrallë. Burrat që masturbojnë gjatë një javë ose më shpesh janë gjithashtu 12% më të kënaqur me cilësinë e orgazmës së tyre dhe 6% më të sigurt në trupin e tyre.

Për këtë hulumtim janë anketuar 2,000 burra në Mbretërinë e Bashkuar për rezultatet, duke i pyetur ata për zakonet e tyre seksuale dhe përvojat e tyre me njerëz të tjerë, shkruan e përditshmja britanike ‘Metro’, përcjell Indeksonline.

Ata zbuluan se 96% e meshkujve britanikë masturbojnë dhe se personi mesatar zbulon masturbimin në moshën 15 vjeçare.

Tre arsyet kryesore pse masturbojnë janë të arrijnë kënaqësi, të lehtësojnë tensionet seksuale dhe të heqin dorë nga stresi. Arsyet e tjera të njohura përfshijnë për të ndihmuar gjumin, për t’u marrë me mërzinë, dhe për të ndihmuar në përmirësimin e performancës seksuale.

Natyrisht, ky studim tregon vetëm një korrelacion pozitiv mes masturbimit dhe kënaqësisë seksuale të përmirësuar dhe besimit në trupin tuaj.

Çfarë nuk është e qartë është një marrëdhënie shkak-pasojë.

Është e mundur që meshkujt të cilët kanë më shumë besim seksual janë më të kënaqur të masturbojnë më shumë, ose se burrat që janë të kënaqur në trupat e tyre kanë tendencë të jenë më të hapur për të eksploruar veten seksualisht, në vend të anasjelltas