11:48 / E Martë, 13 Nëntor 2018 / indeksADMonline

Studimi: Po, burrat dhe gratë me të vërtetë mendojnë ndryshe

Sipas një studimi të madh për dallimet e trurit mes grave dhe burrave, doli se ata me të vërtetë mendojnë ndryshe.

Shkencëtarët kanë gjetur se burrat zakonisht janë më pak të mirë me ndjenjat dhe kanë më shumë gjasa të dinë se si funksionojnë gjërat. Ndërsa gratë janë më të interesuar për njerëzit dhe për emocionet.

Studimi gjithashtu e krahasoi autizmin me tiparet e personalitetit mashkullor dhe ngjashmëritë e zbuluara.

Në anën e pasme të gjetjeve të tyre, studiuesit thanë se autizmi është një version ekstrem “i trurit mashkullor”, gjë që e bën më të vështirë të lexojë emocionet e të tjerëve.

Krahasuar me gratë, meshkujt priren të jenë më të shqetësuar në situata shoqërore, më pak të kuptueshme nga ana shoqërore dhe mund të mos arrijnë të kuptojnë se përse kanë shkaktuar kundërvajtje.

Hulumtuesit në Universitetin e Kembrixhit, të cilët analizuan teste te më shumë se gjysmë milionë gra dhe burra, kanë gjetur se meshkujt dhe personat autik janë më sistematik./Indeksonline/